Tigris är hemma!!!

Imorse 6.45 ringde mobilen när jag fortfarande sov, ett nummer jag inte kände igen, och det var en tjej som ringde och sa "jag tror jag har hittat din katt, men du måste komma och hämta henne på en gång, för hon sitter på vår grannes balkong, och vi vet inte om hon försvinner om vi går närmare henne". En närmare beskrivning på telefon, och allt stämde in på pricken på Tigris. Det var bara att kasta på sig kläderna och iväg på stört med transportburen i högsta hugg, till ett bostadsområde ca 1 km bort. Och, JAAA, det var Tigris som satt där! :)

När jag närmade mig henne och pratade med henne så mjauade hon på sitt speciella sätt, och var lite avvaktande, men inte på väg att försvinna. Ganska snabbt kunde jag lyfta upp henne, och gosa i famnen med henne, hon misstyckte inte.

Hon hade alltså gått vilse och inte hittat hem igen. Vad hon har gjort under dessa 10 dygn är oklart, men hon har inga skador. Säkerhetshalsbandet satt kvar också. Lite magrare (vägde 2.2 kg istället för normala 2.6 kg), en fästing, men annars verkade allt bra. Superskönt att få hem henne igen. Även Karma blev väldigt glad, slickade henne på huvudet, och Tigris svarade med att kurra. De är verkligen vänner de två :)

Tigris har idag varit oerhört mammig, mycket mer än vanligt, velat att man ska bära på henne hela tiden. Såååå gosig min lilla kisse <3

Och nu är det slut på utelivet, vi får börja om från börja igen, lite oklart hur dock. Sele på henne är inte lätt, eftersom hon är utbrytardrottning nr 1, och slingrar sig ur alla selar hur hårt de än sitter. Hon är även en mästare på att hoppa högt, så det går inte att bara sätta vanligt stängsel runt tomten, för hon hoppar ju med lätthet upp på altantaket och sen är hon puts väck borta. Måste man sätta burtak på tomten också??? (tror inte man får göra det för grannsämjan...). Just nu får hon i alla fall vara innekatt ett tag framöver, så får vi se sen.

Och tjejen som hittade Tigris ska få hittelön, självklart!

Så härligt att hon är hemma igen!!! :) Som pricken över i'et så fyller hon 5 år idag!!! :) Alldeles strax ska hon få lite räkor i present, det tycker hon är riktigt mumsigt :)

Skriver mer här snart igen om annat som vi gjort på semestern.