Ja nu var det sådär länge sedan som jag skrev i bloggen igen, skulle ju ha berättat mer om semestern osv, skrev jag ju där 10 augusti (när jag fortfarande hade några dagar kvar på semestern...). Men det var bara too much alltihopa. Kan inte kalla det semester det jag hade i somras, det var så fruktansvärt stressigt hela tiden med allt huspyssel, sov inte 8 timmar en enda natt (Karma har börjat trängas i sängen igen på nätterna under de senaste månaderna, något hon inte gjort på ca 4 år...), och de 10 dagarna som Tigris var borta gjorde att man verkligen rasade ner på botten. Var helt slutkörd sen när jag började jobba igen i mitten av augusti. Och då blev det bara ännu värre på direkten, och tyvärr har jag fått allergier mot både det ena och det andra, till och från, vissa dagar är det bra medan det är värre andra. Är man trött så blir allergierna bara ännu värre. Exakta detaljerna vad allt detta beror/berodde på vill jag inte vill gå in på här (men de som vet, de känner till vad jag pratar om). Summa summarum: Jag har helt enkelt varit totalt fed-up på datorer och måste-skrivande på fritiden, och att vara uppe sent på kvällarna, och är det fortfarande. Att sitta vid en dator hela dagarna på jobbet räcker gott och väl för mig, sen vill jag vara ledig och koppla av för att kunna må bra.

Mycket huspyssel blev det iaf på "semestern", sydfasaden som var i bedrövligt skick fick jag hjälp med att måla om, samtidigt som jag kämpat som en galning med att fixa i trädgården, som också var i bedrövligt skick. Häromdagen tittade jag faktiskt i mäklarprospektet och jämförde trädgårdsbilderna med då och nu, stooooor skillnad, men fortfarande är det mycket kvar innan jag är nöjd. Trädgårdspyssel är riktigt meditativt, och det ägnar jag mig gärna åt när jag är ledig. Endel jogging har det ju också blivit, men tyvärr bara av och till, just pga allergierna som periodvis har hindrat mig.... Men jag har tagit mig runt 3 st millopp iaf sen i augusti: Midnattsloppet, Hundlöpet (där jag sprang med Karmas härliga kusin Izza), och Sicklaloppet. Inga rekordtider någonstans, men det fick duga helt enkelt. Hoppas jag hittar motivation till att förbättra mina tider till nästa år, kanske t o m springa halvmaran i september 2012?

Karma är ju 7.5 år, men har fortfarande ungdomligt utseende (lite grå på hakan bara, men inte så mycket att man ser det direkt). Många som frågar tror att hon är en unghund :) Under hösten har vi inte gjort några särskilda aktiviteter, mer än att bara gå mysiga skogspromenader ihop. Jag har plockat endel svamp också, riktigt gott om kantareller i de här Tumbaskogarna! Karma tycker inte att kantareller är så roligt (trots att vi gick kantarell-sökkurs för ett par år sedan, hon känner igen svamparna, men är inte intresserad av att visa mig var de finns...), så hon har suttit bredvid och tittat på när jag plockat och tillslut tröttnat och börjat gräva gropar i marken.

Jag har tyvärr varit extremt dålig på att använda vanliga kameran nu under hösten, det har bara blivit mobilkameran jag har slängt upp... Skulle ju ha slängt upp några sommarbilder på hemsidan förut, men det har jag fortfarande inte gjort, men ska någon dag när jag lyckas ta mig i kragen...hoppas jag. Kanske borde ta med mig vanliga kameran ut, kanske i helgen om det är fint väder (så man får lite fina bilder på alla höstfärgerna i naturen som är nu).

Ha det!!